De vijfde

Dat was ‘um dan weer, de vijfde editie van de Tour voor MS. Op alweer een nieuwe locatie, Klimmendaal dit keer.

Om die reden was er andermaal dat ‘kat in een vreemd pakhuis’-gevoel, want het is inderdaad in vijf jaar tijd de derde nieuwe locatie waar we onze weg moesten vinden. Laat echter duidelijk zijn dat dit klagerige gevoel geheel en al aan onze eigen ‘drive van goed naar beter’ te wijten is.

Aan de Monnickensteeg, waar we drie jaar ons domicilie hadden, richtten we alles zelf in van startboog naar kraampjes met handel tot muziek en biertje achteraf. Het had zijn charme maar de opbouw kostte geweldig veel energie, voor- en achteraf. Daarna bij de voetbalvereniging De Paasberg met dat verenigingsgevoel, die saamhorigheid, een Tour te beleven, dat was ook uniek.

En toen was daar zo rond de jaarwisseling, voor mij vanuit het niets, de optie Klimmendaal! Een organisatie met veel betrokkenheid met MS-patienten, met een grote reikwijdte in PR-opzicht en een prachtlocatie om de Tour te starten en te eindigen.

Ook hier ontmoetten we zeer betrokken mensen waarmee we de voorbereiding en uitvoering van de laatste editie van de Tour voor MS hebben gedaan. Wat ons betreft tot volle tevredenheid!

Er zijn een paar zaken waar we minder grip op hebben: het weer en het aantal deelnemers en ook daar zien we dat we op de goede weg zijn. Het weer was excellent en het aantal deelnemers was weer gestegen ten opzichte van dat van 2017.

Nieuw in ons bestaan is dat er dit jaar wat kritische noten waren van een paar deelnemers, het prikkelt ons om daar de komende uitgave mee aan de slag te gaan. Hopelijk is het mogelijk om onze ambities te blijven najagen op de fantastisch mooie locatie Klimmendaal.

Het bedrag dat wij met de verschillende activiteiten bijeen hebben gekregen en voor onderzoek naar MS aan Moves wordt overgedragen is € 2.314,- . Daar komt nog bij dat er via de sponsorpagina van Moves een bedrag van € 413,- bij elkaar gebracht is. En door het inzamelen van statiegeld is ook nog € 525,- binnengekomen.

Hopelijk zien we je volgend jaar weer!


Geef je mening

Heb je de tour van 2018 gereden, wil je dan een review achterlaten op www.fietssport.nl?

De afgelopen jaren hadden wij de status 3-sterren toertocht, oftewel een ‘NTFU-klassieker’. Nu gaan ze bij de NTFU (de grootste wielersportbond van Nederland) dit systeem aanpassen. De mening van jullie fietsers wordt belangrijker. Via de site www.fietssport.nl/ kun je een review achterlaten. Aan de hand hiervan kunnen wij een keurmerk krijgen. Dus laat je stem horen.


Zaterdag 26 mei  -editie

De tocht ‘Tour voor MS’ maakt in 2018 het eerste lustrum mee. Een mooie aanleiding om de rit in een nieuw jasje te hijsen. We starten en finishen dit jaar bij Revalidatie Medisch Centrum Klimmendaal te Arnhem.
We zijn als ANBI Stichting Tour voor MS bijzonder blij met deze mogelijkheid. Klimmendaal zet zich al jaren in voor onder andere de revalidatie van patiënten met MS. De locatie is ook een geweldig startpunt voor onze tochten over de Veluwe, de Posbank en door de Liemers.
Dit jaar is er een samenwerking ontstaan met MoveS. MoveS organiseert evenementen zoals Klimmen tegen MS en ArenA MoveS. De netto-opbrengsten van deze evenementen worden besteed aan onderzoek. Hiervoor werken ze samen met bekende organisaties als Stichting MS Research en de landelijke vereniging voor MS Patiënten (MSVN).

De samenwerking met partijen als Stichting MS Research is voor ons belangrijk, omdat we daarmee zeker weten dat de opbrengsten van de tocht effectief besteed worden.
Ook dit jaar houden we het inschrijfgeld laagdrempelig, 10 euro. Meedoen is voor ons namelijk net zo belangrijk als de uiteindelijke opbrengst. De route wordt enigszins aangepast, met name de eerste kilometers zullen wat aantrekkelijker worden gemaakt. De afstanden zijn in 2018 30, 75 en 120 kilometer. Het zou geweldig zijn als we dit jaar weer meer deelnemers actief kunnen krijgen voor Tour voor MS. Dus: stap op, fiets mee!


Maak jouw eigen actiepagina aan op Your.MoveS en laat je sponsoren!

Samen kunnen we in beweging komen tegen MS. Hoe meer deelnemers van Tour voor MS actief geld gaan inzamelen voor onderzoek hoe korter de tijd naar de oplossing! Samen kunnen we de wereld veranderen, een wereld vrij van MS.

Ga naar Your.MoveS en maak een actiepagina aan. Op Your.MoveS vind je tip & tricks hoe je geld kunt inzamelen.
Your.MoveS is een platform van MoveS, een fondsenwervend initiatief dat zich inzet voor een MS-vrije wereld. Om dit te bereiken (mede-) organiseert MoveS jaarlijks meerdere evenementen zoals Klimmen tegen MS, MS Hackathon, Mission Summit MoveS, ArenA MoveS en Tour voor MS.

We hebben geen tijd te verliezen! Start direct je eigen actie!


Let op! We zijn nog ruimer gaan wonen.

Vorig jaar waren we heel blij toen we, na drie jaar in ’t vrije veld gebivakkeerd te hebben, een bestaande omgeving aangeboden kregen om de Tour te organiseren. Het clubhuis van SV de Paasberg was een echte stap voorwaarts, nog belangrijker dan dat was de steun en de betrokkenheid die wij daar vorig jaar hebben gevoeld.
Dat de vierde editie uiteindelijk een ronduit teleurstellend resultaat opleverde had beslist niets met de voetbalvereniging te maken. Het jeugdbestuur en de snackhoek hebben ons zelfs financieel ondersteund. Nee, de boosdoener was het (te) mooie weer en het lange weekend i.v.m. Hemelvaartsdag.

En toch, omwille van het rendement, de mogelijkheden die het instituut biedt en de accommodatie die we op de Tourdag mogen gebruiken, was het aanbod van Klimmendaal onweerstaanbaar en wordt de volgende Tour voor MS op zaterdag 26 mei 2018 gestart aan de Heijenoordseweg 5 te Arnhem.
Met heel veel dank aan Adrie, Freddy, Robin en Richard en al de vrijwilligers en leden van de SV de Paasberg die jullie vertegenwoordigen voor de betrokkenheid en goede zorgen.
Wij zouden het prachtig vinden wanneer er ook in de aanstaande Tour voor MS Paasberg-activiteiten aanwezig zouden zijn. Maar hoe dan ook:
Heel veel dank voor het afgelopen jaar!


%d bloggers liken dit: